Tvååker 190712-191013

Jag och min dotter har varit iväg på utställning i Tvååker. Vädret var perfekt whippet väder sol och lagom varmt och som alltid mycket trevligt runt ringen. Whippet ägare och hundar är alltid ett vänligt och gladlynt folk och trevliga att umgås med.

Jag hade med mig Curry och Scilla.

Fredag:

Domare: Arnaldo Cotugno

Curry fick Exc och oplacerad i unghundsklassen

Scilla hon blev 3a med CK av 20 tikar i öppenklassen

 

Lördag:

Domare: Wim Weirsma

Curry fick Exc och oplacerad i unghundsklassen

Scilla hon blev 4a med CK av 20 tikar i öppenklassen

Fotograf se enskild bild. Tyvärr så fastnade bara Scilla denna gången på bilderna.

 

Utställning Söderåsens BK 190609

Har tillbringat dagen på Söderåsens BK inofficiella utställning.
Det blev lite blandade resultat från en lätt förvirrad domare.

Cocoliso Biscotti ”Donna” i Valpklass 1
detta var hennes första utställning och hon travade till sig ett fint resultat.
Och blev BIR VALP, BIG, och till sist BIS4 VALP

Cocoliso let’s play Couronne ”Curry” unghundklass. Efter att domaren besluta sig för att börja mäta whipparna så kom hon fram till att först blev Curry blev Bästa unghund hane….. som sedan efter att upptäck att hon var inte en hane….blev placerad 2a utan Hp i sin klass 🙈🙈🙈.

Hennes syster Cocoliso let’s play Cluedo ”Cleo” tog hem vinsten vilken hon skulle göra. Cleo slutade som BIR, BIG, BIS2 stort grattis Lovisa Castor, Till en fin placering!

Cocoliso let’s play Memory ”Hope”
Blev 1a i sin klass utan Hp tyvärr. Men Grattis till din fina placering Ulrika Olofsson

West Chelan Quit Riot ”Scilla”
Blev 2a i sin klass utan Hp.
Efter att blivit påtvingad mätstickan så ville hon inte visa sig tyvärr.

Har haft en mysig dag med Lovisa och Ulrika och är glad över fina resultat. Något besviken på att domaren inte hade koll på hur en tik eller hane ser ut…. Men mest pinsamt var det nog för henne när vi berättade för henne att hanen var en tik. 🤣🤣

Valpar som flyttat!

Då var det dax för valparna att flytta din sina nya hem. Är så tacksam och glad att jag hittar så fin hem till mina små kottar. Jag vet att de kommer bli såååå bortskämda precis så som en whippet ska bli. TACK!! 🙂

Valparna 10v

 

Valparna har blivit 10 veckor gamla och individuella bilder på de som är kvar.

Valparna 9v

Nu har vissa av valparna börjat flytta kommer lägga ut bilder på deras nya fina familjer vart efter att de har flyttat.

Valparna 8v

Valparna har blivit 8v och de har varit ute på sitt första äventyr och det bar iväg till veterinären. Vissa tyckte det var jobbigt att åka bil men tror framför allt att det handla om att de satt fast i en bur och de inte kunde springa fritt som de ville. Hos veterinären skötte de sig jätte bra.

Film 1

Film 2

Film 3

 

Valparna 7veckor

Valparna har blivit 7 veckor och tiden rusar iväg och mycket ska hinnas med innan det är dax för de första att flytta. Valppaket, täcken, halsband deras egna mappar, försäkringar som ska aktiveras och lite annat ska packas innan de ska flytta till sina nya fina hem. I tisdags hade jag besök av Annette Andersson (en whippet vän) hon hjälpte mig att ta bilder på dem och det är lättare sagt än gjort för de har myror i baken allihopa. De ar även hittat resten av våran tomt så en ny spännande värld har öppnat sig och det är valpar överallt. Nästa vecka så är det sista veckan för vissa innan deras flytt och vi får passa på att njuta av dessa små kottar.

 

Film 1

Film 2

Film 3

Film 4

Film 5

Valparna 6veckor

Valparna har blivit 6v och det är fullrulle från morgon till kväll. De har kommit på att det finns ett riktigt spännande liv utanför ytterdörren. Vissa är mer modiga än andra. Vissa har till och med kommit på att kissa och bajsa ute är det man ska göra. Valpköparna har fått reda på vilken valp som blir deras. Som det ser ut nu så finns det en hane kvar som söker sitt egna hem. Det är killen som heter Cocoliso Creme Brulee i stamtavlan som är kvar. Så ni som läser detta om ni känner någon eller ni själva har ett riktigt bra hem att erbjuda honom. Skicka ett mail till ann.lonn@telia.com och berätta vilket slags hem ni har att erbjuda.

Film 1

Film 2

Valparna 5veckor

Får jag lov att presentera kullen som har fått namn efter sötsaker som matte älskar vad blir bättre att döpa de små grynen till det. Deras egna stamtavlenamn finns under varje bild.

Tik1= Cocoliso Croissant

Tik2 = Cocoliso Pavlova

Tik3= Cocoliso Panncotta

Tik4= Cocoliso Mazarin

Tik5= Cocoliso Biscotti

Hane1= Cocoliso Petit Choux

Hane2= Cocoliso Creme Brulee

Valparna de har blivit 5 veckor.  De har blivit avmaskade för andra gången och det var lika opopulärt denna gången, men med lite muta som bestod av tonfisk så gick det ner.  De växer som de ska och vägde vid avmaskningen denna gången runt 2 kg. De flesta valpköparna  har varit och hälsat på för första gången. Några kommer i veckan som kommer. Ska bli kul att träffa dem också! 🙂

Jag och min vän Lotta har tagit lite uppställningsbilder på de små och även denna veckan har det blivit lite filmer. Så håll till godo!

 

Film 1

Film 2

Film 3

Valparna 4v

Valparna 4veckor och nu är de inte still så länge så denna gången blir det filmer ni kan titta. Fungerar inte filmerna så skicka gärna ett mail så jag  kan fixa till det.

Film 1

Film 2

Film 3

Film 4

Film 5

Film 6