Vi väntar valpar!

Vi har idag varit och gjort ultraljud på ”Scilla” West Chelan Quiet Riot.

Hon är parad med ”Oscar” Frontrunner’s Twist N Shout.

Hon är dräktig och valparna kommer någon gång under vecka 18

Nu hoppas vi på att hon börjar äta igen efter att ha ätit dåligt sedan 1,5vecka sedan pga illamående. Än har hon inte börjat bli rund om magen men en spännande tid har vi framför oss.

Mer information om Scilla och Oscar finner ni under valpar.

Puppies expected week 18

BPH

Under året som gått har jag och några från Let´s Play kullen genomfört BPH med skott (Beteende- och personlighets-beskrivning hund). Ett test som är intressant att se hur de reagerar i olika situationer som senare jämförs med andra i rasen mer ingående på vad det innebär kan ni läsa på SKK hemsida

Vi som har gjort testet är Lovisa med Cleo, ”Let´s Play Cluedo” Ulrika med Hope ”Let´s Play Memory”,  Josefine med Zingo ”Let´s Play Domino”, Frida med Falle Let´s Play Labyrinth och jag med mina vovvar Curry ”Let´s Play Couronne”, Scilla ”West Chelan Quiet Riot”.

Tack fina valpköpare. 🙂

Valparna 7veckor

Valparna har blivit 7 veckor och det är mycket energi med  låtsas ”kiv och gnabb” de sover mindre jämfört med tidigare. De har blivit avmaskade sin tredje och sista gång här hos oss. Även denna veckan så har jag klippt 144st klor, som snart ni förväntans fulla ägare får ta över. Vi har denna veckan förberett papper och valpkit till att de flyttar hemifrån. För nästa fredag den 20/3 så kommer 3 st redan flytta och de andra i helgen och början av vecka 13. Känns jobbigt att få lämna bort de små liven. Men jag vet att de kommer till bra hem allihopa. Jobbiga dagar att behöva säga hejdå men förhoppningsvis på återseende i framtiden.

Enskilda bilder kommer läggas ut så fort vi hinner. Vi kommer denna helgen ha besök av ”farmor ” Tina hennes dotter ska bli så roligt att få träffa er på våran hemmaplan. Har även ett valpbesök som kommer och hälsar på.

Film 1   Film 2   Film 3   Film 4   Film 5   Film 6   Film 7   Film 8 

 

 

Hälsningar från valpköpare

Fick denna glada nyheten från en av mina fina och duktiga valpköpare.

”Idag fixade Cleo doftprov för både Lagerblad och Lavendel 😍 Vilken nos hon har, min lilla diva!! 😀”

Bra jobbat Lovisa och Cleo

Valparna 6 veckor

Tänk vad tiden den springer i väg och att de små redan är 6 veckor. Vi har haft besök av valpköpare i veckan som gått och kommer ha det även den kommande veckan. Lika roligt att träffa er och eran stora längtan och förväntan efter er nya livskamrat de kommer få så fina hem. Lika tacksam varje gång när det blir så bra de nya hemmen.

Jag har även denna veckan klippt 144st klor! 😉  Valparna har varit ute små korta svängar vilket de tycker är spännande men kallt så de går in igen rätt så snabbt. Så denna veckan blir det filmer från när de är ute på upptäcktsfärd men även lite busfilmer inomhus.

Film 1  Film 2  Film 3   Film 4  Film 5  Film 6  Film 7  Film 8

 

 

Valparna 5veckor

Tiden den går och de har blivit 5 veckor de små liven. De busar lite mera nu innan de sover under en längre tid. De har fått sin stora hage till natten men är nu ute i valprummet och hallen när vi är hemma vilket de uppkattar att kunna springa och upptäcka lite större område. De äter färsk foder från Nordic och torrfoder från Olivers med lax smak som är uppblött och de äter med god aptit. Mjölkbaren är dock fortfarande öppen och där är mycket mjölk fortfarande Yatzy är en så duktig och omtänksam mamma.

De har fått sin 2:a dos av avmaskning som de inte tyckte vara lika roligt som att springa och busa, tvi vad de tyckte det smaka illa! Även denna veckan så har jag klippt 144st klor även denna gången med pannlampa och läsglasögon en syn för gudarna…. Hihi

Eftersom de blivit 5 veckor nu så kommer vi i helgen och kommande veckan ta emot valpköpare som äntligen ska få träffa de små. Ska bli roligt att träffa alla er alla.

Denna gången så är det även tagit bilder på dem när de är uppställda tyvärr inte de bästa dom är fortfarande lite banan formade och inte helt lätta att ställa. Hoppas att kunna ta lite mer rättvis bilder de kommande veckorna. Så döm dom inte för hår de är trots allt bara 5 veckor gamla.

 

Film 1  Film 2  Film 3   Film 4  Film 5  Film 6  Film 7

 

 

Valparna 4veckor

Tiden springer iväg och valparna har blivit 4 veckor gamla. Dom har börjat att få färskfoder vilket de älskar den intas med ett bordskick som inte är så ordningsamt precis vissa ligger i maten vissa står i den….men de äter även från mjölkbaren när den är öppen vilket den har ibland. Dom har fått tänder och de börjar få kraft att bita ordentligt både i fötter, fingrar eller i kompisens öron eller annan kroppsdel då hörs det ett tjut från valplådan. Deras personligheter börja så smått komma fram ska bli kul att se hur de utvecklas de närmsta veckorna. även denna veckan så har det klippts 144st klor.

 

 

Film 1  Film 2  Film 3  Film 4   Film 5  Film 6

 

 

 

Valparna 3veckor

Valparna har blivit 3veckor gamla. De är uppe mera på benen om än att det slutar med en rullning då de tappar balansen. De skäller och morrar åt varandra och försöker bita och busa med varandra även om det är lite tafatt än så länge. Det är väldigt korta stunder de är vakna och sover än så länge mest. De har fått lite tänder som än inte är så mycket kraft i.

Jag har även denna veckan klippt 144st klor och de har blivit avmaskade första gången av 3 här hos oss.

De har även blivit registrerade hos SKK  och har nu fått sina officiella  namn i stamtavlan.

Deras namn har Tina som har pappa Jayson fått äran att ge dom vilket jag är jätte glad att hon ville göra. Tina tycker mycket om musik och en av hennes musikgudar är David Bowie så namnen de har fått är låttitlar av hans musik. Tack Tina för att du ville namnge dessa små guldkorn. 🙂

De kommer heta Starman, Lady Stardust, Blue Jean, China Girl, Velvet Goldmine, Fame, Golden Years, The Prettiest Star.

 

Film 1  Film 2   Film 3  Film 4  Film 5  Film 6  

 

Valparna 2veckor gamla

Valparna har blivit 2veckor gamla och det är bra liv i lådan när det är matdax och därefter är det paltkoma. De har börjat öppna sina ögon så smått de flesta har en liten glipa i ögonkanten. Har även denna vecka försökt att ta enskilda bilder men de är inte tillräckligt stilla för att det ska bli klara bilder, misstänker att det inte kommer bli lättare med tiden….  Så det får tas när de sover och ligger stilla. Har även klippt deras klor 144st blev det, Phu!

Film nr 1

Film nr 2

Film nr 3 

Film nr 4