Valparna 7veckor

Valparna har blivit 7 veckor och det är mycket energi med  låtsas ”kiv och gnabb” de sover mindre jämfört med tidigare. De har blivit avmaskade sin tredje och sista gång här hos oss. Även denna veckan så har jag klippt 144st klor, som snart ni förväntans fulla ägare får ta över. Vi har denna veckan förberett papper och valpkit till att de flyttar hemifrån. För nästa fredag den 20/3 så kommer 3 st redan flytta och de andra i helgen och början av vecka 13. Känns jobbigt att få lämna bort de små liven. Men jag vet att de kommer till bra hem allihopa. Jobbiga dagar att behöva säga hejdå men förhoppningsvis på återseende i framtiden.

Enskilda bilder kommer läggas ut så fort vi hinner. Vi kommer denna helgen ha besök av ”farmor ” Tina hennes dotter ska bli så roligt att få träffa er på våran hemmaplan. Har även ett valpbesök som kommer och hälsar på.

Film 1   Film 2   Film 3   Film 4   Film 5   Film 6   Film 7   Film 8 

 

 

Hälsningar från valpköpare

Fick denna glada nyheten från en av mina fina och duktiga valpköpare.

”Idag fixade Cleo doftprov för både Lagerblad och Lavendel 😍 Vilken nos hon har, min lilla diva!! 😀”

Bra jobbat Lovisa och Cleo

Valparna 6 veckor

Tänk vad tiden den springer i väg och att de små redan är 6 veckor. Vi har haft besök av valpköpare i veckan som gått och kommer ha det även den kommande veckan. Lika roligt att träffa er och eran stora längtan och förväntan efter er nya livskamrat de kommer få så fina hem. Lika tacksam varje gång när det blir så bra de nya hemmen.

Jag har även denna veckan klippt 144st klor! 😉  Valparna har varit ute små korta svängar vilket de tycker är spännande men kallt så de går in igen rätt så snabbt. Så denna veckan blir det filmer från när de är ute på upptäcktsfärd men även lite busfilmer inomhus.

Film 1  Film 2  Film 3   Film 4  Film 5  Film 6  Film 7  Film 8

 

 

Valparna 5veckor

Tiden den går och de har blivit 5 veckor de små liven. De busar lite mera nu innan de sover under en längre tid. De har fått sin stora hage till natten men är nu ute i valprummet och hallen när vi är hemma vilket de uppkattar att kunna springa och upptäcka lite större område. De äter färsk foder från Nordic och torrfoder från Olivers med lax smak som är uppblött och de äter med god aptit. Mjölkbaren är dock fortfarande öppen och där är mycket mjölk fortfarande Yatzy är en så duktig och omtänksam mamma.

De har fått sin 2:a dos av avmaskning som de inte tyckte vara lika roligt som att springa och busa, tvi vad de tyckte det smaka illa! Även denna veckan så har jag klippt 144st klor även denna gången med pannlampa och läsglasögon en syn för gudarna…. Hihi

Eftersom de blivit 5 veckor nu så kommer vi i helgen och kommande veckan ta emot valpköpare som äntligen ska få träffa de små. Ska bli roligt att träffa alla er alla.

Denna gången så är det även tagit bilder på dem när de är uppställda tyvärr inte de bästa dom är fortfarande lite banan formade och inte helt lätta att ställa. Hoppas att kunna ta lite mer rättvis bilder de kommande veckorna. Så döm dom inte för hår de är trots allt bara 5 veckor gamla.

 

Film 1  Film 2  Film 3   Film 4  Film 5  Film 6  Film 7

 

 

Valparna 4veckor

Tiden springer iväg och valparna har blivit 4 veckor gamla. Dom har börjat att få färskfoder vilket de älskar den intas med ett bordskick som inte är så ordningsamt precis vissa ligger i maten vissa står i den….men de äter även från mjölkbaren när den är öppen vilket den har ibland. Dom har fått tänder och de börjar få kraft att bita ordentligt både i fötter, fingrar eller i kompisens öron eller annan kroppsdel då hörs det ett tjut från valplådan. Deras personligheter börja så smått komma fram ska bli kul att se hur de utvecklas de närmsta veckorna. även denna veckan så har det klippts 144st klor.

 

 

Film 1  Film 2  Film 3  Film 4   Film 5  Film 6

 

 

 

Valparna 3veckor

Valparna har blivit 3veckor gamla. De är uppe mera på benen om än att det slutar med en rullning då de tappar balansen. De skäller och morrar åt varandra och försöker bita och busa med varandra även om det är lite tafatt än så länge. Det är väldigt korta stunder de är vakna och sover än så länge mest. De har fått lite tänder som än inte är så mycket kraft i.

Jag har även denna veckan klippt 144st klor och de har blivit avmaskade första gången av 3 här hos oss.

De har även blivit registrerade hos SKK  och har nu fått sina officiella  namn i stamtavlan.

Deras namn har Tina som har pappa Jayson fått äran att ge dom vilket jag är jätte glad att hon ville göra. Tina tycker mycket om musik och en av hennes musikgudar är David Bowie så namnen de har fått är låttitlar av hans musik. Tack Tina för att du ville namnge dessa små guldkorn. 🙂

De kommer heta Starman, Lady Stardust, Blue Jean, China Girl, Velvet Goldmine, Fame, Golden Years, The Prettiest Star.

 

Film 1  Film 2   Film 3  Film 4  Film 5  Film 6  

 

Valparna 2veckor gamla

Valparna har blivit 2veckor gamla och det är bra liv i lådan när det är matdax och därefter är det paltkoma. De har börjat öppna sina ögon så smått de flesta har en liten glipa i ögonkanten. Har även denna vecka försökt att ta enskilda bilder men de är inte tillräckligt stilla för att det ska bli klara bilder, misstänker att det inte kommer bli lättare med tiden….  Så det får tas när de sover och ligger stilla. Har även klippt deras klor 144st blev det, Phu!

Film nr 1

Film nr 2

Film nr 3 

Film nr 4

 

 

 

 

 

Valparna 1v

Idag är det 1 vecka sedan de små kottarna kom till världen och de ökar bra i vikt allihopa vissa är mer matvrak än andra.

Bilderna är blandande denna veckan med, vi tänkte oss att ta enskilda bilder men så fort vi rör dem och ska flytta på dem så tror de att de är mat på gång och bilderna blir så suddiga.

Men det är inte så mycket som skiljer mellan de som är fawn/beige lite olika bläsar och små fläckar med vitt som är i nacken.

Lite filmsnuttar & bilder

Valparna har blivit 4 dagar och har försökt lägga in bilder och filmer men hemsidan vill inte ta emot bilderna…. Så jag får länka filmerna till min Youtube istället  och hoppas på att det fungerar bättre.

Länk 1

Länk 2

Länk 3

Valparna har kommit!

Valparna har kommit ut!

Det nästan en hel tjejliga. Fördelningen blev 1 hane + 7 tikar. Hanen fawn lite vitt. Tikarna fawn och två fawn brindle alla med lite olika  vitt på nosen och tassarna.
Eftersom den första valpen tog lite för lång tid på sig ut så blev det djursjukhuset. Med lite skrämselpropaganda så kom han ut till sist själv. 😀👍 Några timmar till så var de andra ute också. Alla födda normalt även om vi valde att bli kvar på djursjukhuset. 😀
Yatzy och de små mår bra.

Några tikar finns att boka om ni har rätt hem erbjuda.

Är ni intresserad av en valp från oss skicka ett mail  där du beskriver utförligt vem ni är och vilket slags liv du kommer att erbjuda en valp från oss. Eftersom jag är väldigt noga till vem jag säljer mina valpar så vill jag alltid träffa er innan något bestäms. Det ska kännas rätt både för oss och för er. Det är många år framåt som jag gärna vill ha kontakt med er och eran nya familjemedlem.

Vi tar oss rätten att avböja en valpförfrågan om det inte är rätt hem.