Snopet…..

Efter den senaste veckan har jag tyckt att Yatzy inte alls blivit rund om magen så tog jag beslutet att kolla om mina misstankar var befarade.

Eftersom Yatzy inte har ätit speciellt bra sedan 2veckor efter parning så ville jag bra kolla via ultraljud att allt så bra ut med livmodern och att hon inte gömde en liten kotte i magen. Men vad snopet det är när vi trodde det skulle bli bäbisar till sommaren så hon är tom…. Känns som om julafton blivit bort plockad….. ?

Jag kommer att vid nästa löp para Yatzy igen men Munken och det bör bli slutet av året 2017 början 2018.

Så ni som väntar på en valp från oss håll ut! ?❤

Jaja då blir det lite utställningar istället i sommar.

Yatzy+Munken

 

Äntligen Yatzy parad!!

Äntligen så var det dags för hund 4 av 4 att börja löpa och det var Yatzy!!!

Hanen som jag valt är den fine hanen ”Munken” Allettes Ruz Olive Musk som jag har haft ett gott öga till från första gången jag såg honom som valp, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Jag är så tacksam och glad att jag fått använda honom till min Yatzy. Jag tror dom kompletterar varandra mycket bra. Tack Elisabeth och kennel Allettes för erat förtroende. 🙂

Eftersom att jag inte visste exakt när i löpet hon skulle paras så valde jag att ta progesterontest (blodprov) hos veterinären. Plus att jag hade en liten bit att köra typ 6 timmar hemifrån närmare bestämt Vallentuna.

Enligt testet så är det bäst att para när det visar ca 30-60 De har ägglossning vid värdet 15-17 och två till tre dagar senare är äggen mogna att bli befruktade.

Jag åkte till veterinären på dygn 11 tisdagen 18/4 och då visade det bara 1…. Okej då väntar jag tills på fredag så jag inte missar något i helgen tänkte jag. Sagt och gjort in i bilen efter jobbet och test nr 2 på dygn 14 togs. Och efter några timmars väntan så ringde veterinären och berättade att det var bara uppe i 4,5…… Det är lugnt sa de, det kommer inte vara dags förrän mitten på nästa vecka om hon följer mallen på vad de ökar i värde.

Men med min ”nyfikenhet” så vill jag vara ute i god tid så jag bokade in en ny tid på måndagen 24/4 för test nr3…. Vänta, vänta och vänta…. Äntligen så ringer veterinären och lämnar besked och det visade 30!!!!! Det är bara att åk sa veterinären lite finurligt……Så fort brukar de oftast inte stiga….

SÅ det var bara att packa väskan hundarna Yatzy och resekompisen Pepsi. Jag körde första biten på kvällen innan jag masade mig in på ett Hotell i Nyköping kl 23.30 var jag i säng ZZzzz upp i ottan och vidare till Yatzys pojkvän Munken. Så på Tisdagen 25/4 & 26/4 fick de äntligen träffas.

Så nu är det bara till att vänta på resultat. Såååå alla ni som har tummar och tår håll dem hårt på att det blir valpar v 26!

Jag kommer att uppdatera här på hemsidan så fort jag vet mera. 🙂

Film på Munken här.