Valparna 5veckor

Tiden den går och de har blivit 5 veckor de små liven. De busar lite mera nu innan de sover under en längre tid. De har fått sin stora hage till natten men är nu ute i valprummet och hallen när vi är hemma vilket de uppkattar att kunna springa och upptäcka lite större område. De äter färsk foder från Nordic och torrfoder från Olivers med lax smak som är uppblött och de äter med god aptit. Mjölkbaren är dock fortfarande öppen och där är mycket mjölk fortfarande Yatzy är en så duktig och omtänksam mamma.

De har fått sin 2:a dos av avmaskning som de inte tyckte vara lika roligt som att springa och busa, tvi vad de tyckte det smaka illa! Även denna veckan så har jag klippt 144st klor även denna gången med pannlampa och läsglasögon en syn för gudarna…. Hihi

Eftersom de blivit 5 veckor nu så kommer vi i helgen och kommande veckan ta emot valpköpare som äntligen ska få träffa de små. Ska bli roligt att träffa alla er alla.

Denna gången så är det även tagit bilder på dem när de är uppställda tyvärr inte de bästa dom är fortfarande lite banan formade och inte helt lätta att ställa. Hoppas att kunna ta lite mer rättvis bilder de kommande veckorna. Så döm dom inte för hår de är trots allt bara 5 veckor gamla.

 

Film 1  Film 2  Film 3   Film 4  Film 5  Film 6  Film 7

 

 

Valparna 4veckor

Tiden springer iväg och valparna har blivit 4 veckor gamla. Dom har börjat att få färskfoder vilket de älskar den intas med ett bordskick som inte är så ordningsamt precis vissa ligger i maten vissa står i den….men de äter även från mjölkbaren när den är öppen vilket den har ibland. Dom har fått tänder och de börjar få kraft att bita ordentligt både i fötter, fingrar eller i kompisens öron eller annan kroppsdel då hörs det ett tjut från valplådan. Deras personligheter börja så smått komma fram ska bli kul att se hur de utvecklas de närmsta veckorna. även denna veckan så har det klippts 144st klor.

 

 

Film 1  Film 2  Film 3  Film 4   Film 5  Film 6

 

 

 

Valparna 3veckor

Valparna har blivit 3veckor gamla. De är uppe mera på benen om än att det slutar med en rullning då de tappar balansen. De skäller och morrar åt varandra och försöker bita och busa med varandra även om det är lite tafatt än så länge. Det är väldigt korta stunder de är vakna och sover än så länge mest. De har fått lite tänder som än inte är så mycket kraft i.

Jag har även denna veckan klippt 144st klor och de har blivit avmaskade första gången av 3 här hos oss.

De har även blivit registrerade hos SKK  och har nu fått sina officiella  namn i stamtavlan.

Deras namn har Tina som har pappa Jayson fått äran att ge dom vilket jag är jätte glad att hon ville göra. Tina tycker mycket om musik och en av hennes musikgudar är David Bowie så namnen de har fått är låttitlar av hans musik. Tack Tina för att du ville namnge dessa små guldkorn. 🙂

De kommer heta Starman, Lady Stardust, Blue Jean, China Girl, Velvet Goldmine, Fame, Golden Years, The Prettiest Star.

 

Film 1  Film 2   Film 3  Film 4  Film 5  Film 6  

 

Valparna 2veckor gamla

Valparna har blivit 2veckor gamla och det är bra liv i lådan när det är matdax och därefter är det paltkoma. De har börjat öppna sina ögon så smått de flesta har en liten glipa i ögonkanten. Har även denna vecka försökt att ta enskilda bilder men de är inte tillräckligt stilla för att det ska bli klara bilder, misstänker att det inte kommer bli lättare med tiden….  Så det får tas när de sover och ligger stilla. Har även klippt deras klor 144st blev det, Phu!

Film nr 1

Film nr 2

Film nr 3 

Film nr 4