Om oss

 

Vem är vi?

 

Vi som har del i denna kennel är Jag (Ann) och Jörgen min sambo och våra två barn Rasmus och Alma. Vi bor i ett hus på landet med stor tomt där hundarna kan springa.  

Mitt djur intresse har jag haft sedan långt ner i min barndom. Har nog haft de flesta djur sorter med päls på. Men efter lång tids tjat på mina föräldrar så kom min första hund in i våran familj. Det var golden retriever hanen Rocky som fick flytta hem till oss. Tyvärr blev han inte så gammal pga sjukdom, utan fick somna in endast 5år. Några år senare kom det en vuxen 5 årig golden hane in i mitt liv hans namn var Ludwig och var den finaste av de alla!

Sedan var det många år som jag levde utan hund men med desto fler katter, som mest var dom 5st åt gången. De flesta av de katterna var hitte katter som andra hade dumpat. Hade även under den tiden köpt mig min alldeles egna häst Elouise en speciell dam.

Jörgen har under sin uppväxt haft katter. Jörgens roll i kenneln är det praktiska så som klappa, kela, busa, svetsa en och annan bur och vara med i planerna som rör hundarna.

År 2002 kom det in en cocker spaniel Sunny (Line Sam Zeta) hon köptes i syftet att vara en början vår dröm att få föda upp hundar. Tyvärr så hade hon c- höfter och hon hade anlag för PRA. Så nu stod vi kvar på ruta 1. Men fick då erbjudande av uppfödaren av Sunny att köpa en 3årig röd cocker tik Monya (Line Sam Private Memory) hette hon. Monya hon har haft två kullar på min kennel. En del av dessa älskade änglar finns att se under tidigare djur 

Vårat kennelnamn Cocoliso blev godkänt 2005.  

2007 tog livet en annan riktning och ett rasbyte blev aktuellt. 2012 blev det rasen Whippet som fick flytta till oss, ett byte vi inte ångrat. Kolla in våra hundar under fliken hundar. Det är en ras som gillar att springa fort, fort samt att ligga och mysa i sängen eller soffan en ras som gillar vara nära sin familj. Som valpar och unghundar är det mycket påhittiga med mycket energi . Som ”vuxna” så är de en lugn och fridfull hund som även då gillar att springa fort,fort.